Over Stipel

Over Stipel

Elke energietechnicus veilig naar huis

In het werk van een energietechnicus gaat het uiteindelijk maar om één ding: dat hij veilig naar huis kan gaan. Werken met gas en elektriciteit is levensgevaarlijk, en een ongeluk in dit type werk heeft meestal fatale gevolgen. Een technicus kan pas veilig werken als hij zich sterk bewust is van alle risico’s en de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Daarom is Stipel opgericht.

Hét keurmerk voor veiligheid

Stichting Persoonscertificatie Elektrotechniek (Stipel) nam in 1998 het initiatief om een landelijke standaard voor veiligheid in de Nederlandse energiesector op te zetten. Stipel is een onafhankelijke stichting met ruim 50 deskundigen uit de energiesector. We hebben één gezamenlijk doel: ervoor zorgen dat energietechnici veilig hun werk doen. Inmiddels is Stipel uitgegroeid tot hét keurmerk voor veiligheid in de energiesector.

Stipel levert je meer op

Met een Stipel-gecertificeerde energietechnicus weet je dat je kwaliteit in huis hebt. Hij heeft actuele vakkennis en weet goed wat hij moet doen om met de gevaren van zijn werk om te gaan. Wie met Stipel-gecertificeerde technici werkt, doet goede zaken: een hogere (ARBO-)veiligheid, minder ziekteverzuim, beter inzetbaar personeel en minder lasten van ARBO-toezicht. Ruim 40.000 technici hebben een Stipel-certificaat en die groep groeit voortdurend. 

Veelgestelde vragen

Ik wil graag een proefexamen maken

Deze demotoets bevat 10 vragen, verdeeld over 3 blokken (LS, HS en VIAG/biogas).

De demotoets kunt u gebruiken in uw voorbereiding op een van de Stipel-examens. De demotoets is ontwikkeld om u een beeld te geven van de vragen die u in de Stipel-examens kunt verwachten. Ook kunt u via deze demotoets kennismaken met TestVision, het toetssysteem.

Proefexamen maken

Welke vooropleiding is nodig voor een BEI-certificaat?

Op http://www.beiviag.nl vindt u bij BEI BLS in bijlage 2 een lijst met toegelaten vooropleidingen. Er gelden ook vooropleidingseisen voor BEI BHS, deze staan in een bijlage van de BEI BHS die ook op http://www.beiviag.nl te vinden is.

Zijn er ook examens in een andere taal dan Nederlands?

Nee, er zijn alleen examens in het Nederlands.

Organisatie

Maak kennis met de mensen achter Stipel. Met een team van professionals zorgen we ervoor dat alle betrokkenen van de stichting de ruimte krijgen om hun bijdrage te leveren aan ons doel: het hoogste niveau van veiligheid voor energietechnici behalen.

Bekijk de volledige organisatiestructuur

College van Deskundigen

Verantwoordelijk voor de technische inhoud van de certificatieschema’s. Er is een CvD-Elektrotechniek en een CvD-Netbeheer.

Commissie voor Schemabeheer

Wijzigt en actualiseert het centrale certificatieschema (STIPEL 10001). 

Bestuur

Faciliteert het College van Deskundigen en de Raad van Belanghebbenden, en is verantwoordelijk voor het beleid.

Eric
Weerepas
Voorzitter
Mirjam
Kop
Secretaris
Henk
van der Meijden
Penningmeester
André
Hooijmaijers
Bestuurslid
Pouw
Jongbloed
Bestuurslid
Mark
Polman
Ambt. secr.
Andreas
Kyrkos
Assistent Secretariaat